Eiland Ibiza             IBIZA informatie en weetjes!


Ibiza stad oud

De hoofdstad van Ibiza is Ibiza stad. In Ibiza stad is van alles te zien en te beleven. Je vindt er allerlei bezienswaardigheden, winkels, stranden, restaurants en vele discotheken en clubs. Ibiza stad is niet alleen de grootste maar ook de mooiste stad van Ibiza. Dalt Vila, de oude bovenstad, is één van de verschillende wijken van Ibiza stad. Sa Penya is het oude vissersgedeelte en La Marina is het havengebied. De belangrijkste bezienswaardigheden, waaronder de stadsmuren, de stadspoort en de kathedraal, zijn te vinden in de oude stad, Dalt Vila.

Lees meer over Ibiza stad oude gedeelte >>

Het oudste gedeelte van de stad (buiten de stadsmuren van Dalt Vila), waarin ook de armste inwoners van Ibiza stad wonen, is de oude visserswijk Sa Penya. Deze wijk ligt tussen de Dalt Vila en de haven in. Er zijn veel sociale problemen in deze wijk, en ’s avonds en ’s nachts kun je beter alleen rondlopen in de drukke straten rond de uitgaansgelegenheden. Sa Penya vormt het middelpunt van het nachtleven van Ibiza stad. ’s Avonds zijn er veel toeristen in de wijk die voor de bars, cafés en clubs komen.

Lees meer over Ibiza stad oude gedeelte >>

Verder staat Sa Penya bekend om de homoclubs in de Carrer de la Verge. Dit is een smalle straat waar ’s avonds veel feestgangers een bezoek komen brengen aan de SM bars en dragshows. ’s Avonds vinden er in Ibiza stad straatparades met dragqueens, dansers en promotors plaats. Dit moet je een keer gezien hebben als je op Ibiza bent. Deze parades eindigen meestal in Carrer de la Verge, of één van de omliggende straten.

La Marina is een wijk die grenst aan de haven van Ibiza. Deze vroegere arbeiderswijk is ontstaan doordat Dalt Vila overbevolkt raakte. Mensen moesten daardoor buiten de stadsmuren gaan wonen. Tegenwoordig zijn er in deze week veel winkels, restaurants, uitgaansgelegenheden, banken en kantoren te vinden. La Marina is ’s avonds een populair uitgaansgebied. De winkels zijn in de zomer tot 24 uur geopend waarna je tot in de vroege uurtjes feest kunt vieren in de vele bars, cafés en clubs.

Lees meer over Ibiza stad oude gedeelte >> 

© 2013 eilandibiza.nl. Niets van deze website mag gekopieerd worden zonder schriftelijke toestemming.