Eiland Ibiza             IBIZA informatie en weetjes!


Natuur op Ibiza

Behalve toeristengebieden, schitterende stranden en veel uitgaansgelegenheden heeft Ibiza ook een prachtige natuur. De natuur is met recht een onderdeel van het eiland geworden. De natuur wordt door de lokale bewoners met veel zorg en respect behandeld en dit wordt van de toeristen ook verwacht.

Lees meer over de natuur op Ibiza >>

Omdat men met zorg en respect voor de natuur zorgt en er trots op is, zijn veel natuurgebieden op Ibiza beschermd. De natuur op Ibiza is zowel vredig en lieflijk als ruig. Op Ibiza kun je genieten van intieme baaien met ruige rotsen, maar je kunt ook door de gekleurde fruitvelden rijden. Je gelooft je ogen bijna niet als de amandelbomen in bloei staan en de planten frisgroen zijn uitgelopen.

De weides van Ibiza zijn heel kleurrijk. Ibiza is een betoverend mooi eiland met schitterende witte stranden en glashelder water.

Lees meer over de natuur op Ibiza >>

Op Ibiza groeien veel verschillende plantensoorten. Zo groeien er op rotsen en kliffen bijvoorbeeld voornamelijk klaprozen en zeekraal. In het binnenland groeien andere planten. Omdat veertig procent van het eiland wordt bedekt met pijnboombossen, wordt Ibiza, net als Formentera, het ‘pijnboomeiland’ genoemd. Behalve pijnbomen zijn er op Ibiza ook olijfbomen, vijgenbomen en amandelbomen.

Verder groeien er op Ibiza madeliefjes, middagbloemen en klaprozen.
Men heeft in de afgelopen eeuwen zelf o.a. naald- en loofbossen, akkers en boomgaarden aangelegd.

Lees meer over de natuur op Ibiza >> 

© 2013 eilandibiza.nl. Niets van deze website mag gekopieerd worden zonder schriftelijke toestemming.