Eiland Ibiza             IBIZA informatie en weetjes!


Mooiste plekjes Ibiza?

Het eiland Ibiza is een ideale vakantiebestemming voor jong en oud. Het heeft veel bezienswaardigheden waar je tijdens je vakantie van kunt genieten. Meer informatie hierover vind je onder het kopje ‘bezienswaardigheden’. Ibiza heeft ontelbaar veel mooie plekjes. Hieronder volgt een lijst met een aantal van de mooiste plekjes van Ibiza (er zijn er absoluut nog veel meer) waar je zeker een keer geweest moet zijn:

Lees meer over de mooiste plekjes op Ibiza >>

Ibiza Stad
De hoofdstad van Ibiza met vele winkels, boetiekjes, barretjes, restaurants en de haven ‘La Marina’. ‘s Nachts kun je er uitgaan in de beste clubs.

Cafe del Mar
Vanuit Cafe del Mar heb je een schitterend uitzicht op de zonsondergang. Vele toeristen komen naar dit café om te genieten van de sfeer, de muziek en de prachtige zonsondergang.

Stranden
Ibiza heeft 18 kilometer en kust en dus voldoende en verschillende stranden, variërend van rustig tot druk of zelfs zeer druk. Er zijn zoveel prachtige en unieke stranden op Ibiza, dat het lastig te bepalen is welke stranden het mooist zijn. Alle stranden hebben wel iets moois. Echter, de witte stranden met glashelder water op Formentera zijn zeker de moeite waard. Daarnaast is Cala Vadella op Ibiza zelf ook een mooi wit strand. Het strand wordt omringd door rotsen met pijnbomen. Van de stranden in Ibiza stad, San José, San Antonio, San Juan en Santa Eulalia wordt jaarlijks het zand verschoond.

Lees meer over de mooiste plekjes op Ibiza >>

Sant Joseph de sa Talaia
Dit is de meest zuidelijke plaats op Ibiza en vanaf hier heb je een schitterend uitzicht op Formentera. Vlak voor de kust liggen de twee kleine eilandjes Es Vedra en Es Vedranell. Wendy van Dijk en Erland Galjaard hebben hun dochter naar één van deze eilandjes vernoemd (Lizzy Vedra).

Dalt Vila
Deze oude stadskern van Ibiza heeft historische muren die gedeeltelijk uitgegraven zijn. Ze dateren uit de 16e eeuw. Op de top van Dalt Vila ligt de kathedraal Santa Maria d’Eivissa. Deze is in de 14e eeuw gebouwd en steekt statig boven de stad Ibiza uit. Dit oude gedeelte van Ibiza is de moeite waard om te bezichtigen tijdens je vakantie.

Formentera
Mocht je de drukte op Ibiza even zat zijn, dan is oversteken naar Formentera een prima optie. Met de ferry ben je er in ongeveer 30 minuten. Formentera heeft prachtige, rustige, witte stranden (kijk voor meer informatie onder het kopje ‘Formentera’).

Lees meer over de mooiste plekjes op Ibiza >>
  

© 2013 eilandibiza.nl. Niets van deze website mag gekopieerd worden zonder schriftelijke toestemming.