Eiland Ibiza             IBIZA informatie en weetjes!


Klimaat Ibiza

Doordat Ibiza in de Middellandse zee ligt, heerst er een evenwichtig zeeklimaat. De zomers zijn er warm en de winters zacht. Op Ibiza regent het nauwelijks in de zomer. In de zomermaanden heeft het eiland een hoog aantal zonuren van zo’n 10 tot 11 uur per dag.

Bekijk het klimaat op Ibiza >>

In de zomer schommelt de temperatuur op Ibiza tussen de 20 en de 30 graden celcius. In de schaduw wordt het meestal niet warmer dan 30 graden. Dit komt door de Middellandse zee. Daarnaast zorgt de wind vanaf de zee voor een beetje verkoeling tijdens de warme dagen. Hierdoor is het op de stranden prima uit te houden. Vanaf half mei tot begin november is het zeewater aangenaam warm. Augustus is de warmste maand op Ibiza.

Bekijk het klimaat op Ibiza >>

De gemiddelde temperatuur in augustus is 29 graden celcius. De koudste maand op het eiland is januari met een gemiddelde temperatuur van 15 graden. Temperaturen onder het vriespunt komen nauwelijks voor op het eiland.

Klimaat Ibiza

Voor zonliefhebbers is het in de zomermaanden prima vertoeven op Ibiza. Het warme weer op Ibiza trekt veel toeristen naar het eiland. De toeristen zijn één van de belangrijkste inkomstenbronnen op Ibiza. Vanwege de zachte winters wordt Ibiza ook in de wintermaanden steeds meer bezocht. 

© 2013 eilandibiza.nl. Niets van deze website mag gekopieerd worden zonder schriftelijke toestemming.