Eiland Ibiza             IBIZA informatie en weetjes!


Formentera Ibiza

Het eiland Formentera is onderdeel van de Balearen, een eilandengroep in de Middellandse Zee ten oosten van het Spaanse vasteland. Formentera is een gemeente en het kleinste bewoonde eiland van de Balearen. Het eiland is 19 kilometer lang, heeft ruim tienduizend inwoners en het ligt ongeveer 7 kilometer ten zuiden van Ibiza.

Lees meer over Formentera ibiza >>

Het eiland is alleen bereikbaar per boot. De overtocht duurt 35 minuten (snelveer). De autoveer duurt een uur.

Formentera

Formentera foto

De hoofdplaats van Formentera is Sant Francesc de Formentera (Spaans: San Francisco de Formentera). De steile rotskust van La Mola (192 meter) is het hoogste punt van Formentera. In 1978 werd hier een gedenksteen opgericht voor Jules Verne, die het eiland in één van zijn boeken heeft beschreven.

Lees meer over Formentera ibiza >>

De gemeente Formentera bestaat, behalve uit het eiland Formentera, ook uit een aantal onbewoonde eilanden. De belangrijkste twee onbewoonde eilanden zijn Espalmador (240 ha) en Espardell (60 ha).

Formentera was 4000 voor Chr. Al bewoond. Het eiland werd door de Romeinen ‘Fruimentera’ genoemd. Ze gebruikten het als graanschuur vanwege de vruchtbare bodem en het zoete water dat er gevonden werd. De bronnen raakten uitgeput en de landbouw ging achteruit. Het eiland werd aangevallen door piraten en was in de 16e eeuw verlaten. Tweehonderd jaar later werd Formentera vanuit Ibiza weer bevolkt.

Lees meer over Formentera ibiza >>

Formentera heeft prachtige witte en vrij rustige stranden. De stranden van Formentera trekken jaarlijks vele toeristen naar het eiland. Er zijn veel naakstranden, dus het is aan te bevelen van te voren goed te checken naar welk strand je gaat. De mooiste stranden van Formentera zijn: Caló des Mort, Sa Roqueta, S’Arenal, Es Pujois, Cala Saona, Illetes, Ses Platgetes, Es Caló, Llevant en Es Caval d’en Borras. Het grootste strand van het eiland heeft Migjorn en ligt in het zuiden van Formentera.

  

© 2013 eilandibiza.nl. Niets van deze website mag gekopieerd worden zonder schriftelijke toestemming.