Eiland Ibiza             IBIZA informatie en weetjes!


Feesten op Ibiza

In de discotheken en clubs op Ibiza worden geregeld feesten georganiseerd. Het party-eiland biedt een bruisend uitgaansleven. Ook worden er jaarlijks diverse festivals op Ibiza georganiseerd, waaronder het Fiesta Medieval, het Fiesta de la Terra en het Ibiza Jazz Festival. Ieder jaar in mei wordt het Fiesta Medieval gehouden in Dalt Vila in Ibiza stad.

Bekijk alle feesten op ibiza >>

De Dalt Vila vormt drie dagen lang het decor van het festival waarin men terugkeert naar de Middeleeuwen. Er worden zwaardgevechten nagebootst en er vinden valkenshows plaats. Ook klinkt er Middeleeuwse muziek door de smalle straatjes. Het festival trekt jaarlijks meer dan 100.000 bezoekers.

Bekijk alle feesten op ibiza >>

Feesten op Ibiza

In Ibiza stad wordt de eerste acht dagen van augustus het Festes de La Terra gevierd. Acht dagen lang worden er verschillende activiteiten, zoals muziekoptredens, optochten en vuurwerk in de stad georganiseerd.

Bekijk alle feesten op ibiza >>

Verder vindt in augustus in Ibiza stad het Ibiza Jazz Festival plaats. Dit festival probeert jonge muzikanten bekendheid te geven bij een groter publiek. Er treden zowel jonge muzikanten als gevestigde jazzmuzikanten op.

Behalve festivals worden er op Ibiza ook religieuze feesten gevierd. Het belangrijkste religieuze feest op Ibiza is Semana Santa, de Goede Week. Tijdens deze week vinden processies plaats, waaronder op Goede Vrijdag in Ibiza stad en Santa Eulalia. Tijdens deze ‘boetedoeningstocht’ wordt het lijden van Christus herdacht. 

© 2013 eilandibiza.nl. Niets van deze website mag gekopieerd worden zonder schriftelijke toestemming.