Eiland Ibiza             IBIZA informatie en weetjes!


Eten Ibiza

Op Ibiza kun je vrijwel alles eten. Vlees, vis, pasta’s, pizza’s etc. Voor ieder wat wils in de verschillende restaurants op het eiland. Mocht je een liefhebber zijn van internationale gerechten, dan biedt Ibiza verschillende internationale restaurants, waaronder Italiaans, Mexicaans, Indiaas of Texaans. Onder het kopje ‘restaurants’ zijn een aantal populaire restaurants op een rijtje gezet.

Bekijk alle restaurants op ibiza >>

Eten Ibiza

Op Ibiza eet men ‘s ochtends bij de koffie tostadas (geroosterd brood met beleg erbij). De lunch, rond 14:00 uur ‘s middags, is de belangrijkste maaltijd van de dag. ‘s Avonds eten de Spanjaarden pas laat, tegen 22.00 uur. Als toerist kun je natuurlijk al wel eerder aan tafel, maar aan het begin van de avond is het vaak nog rustig.

Bekijk alle restaurants op ibiza >>

Op Ibiza zijn een aantal finca-restaurants te vinden. Hier vind je de traditionele maaltijd. Ibiza heeft een eenvoudige keuken met eenpansgerechten. Varkensvlees en vis zijn populair. ‘Desofrit pagès’ is een typisch gerecht op Ibiza. Het is een eenpansgerecht dat bestaat uit kip, lam en varkensvlees met een aantal worstsoorten die kenmerkend zijn voor de Balearen.

Bekijk alle restaurants op ibiza >>

Andere traditionele gerechten zijn Borrida de rajada (rog met amandelsaus), Arròs a la bruta (rijst met inktvis) en Guisat de peix (een eenpansgerecht met verschillende soorten vis en aardappelen). 

© 2013 eilandibiza.nl. Niets van deze website mag gekopieerd worden zonder schriftelijke toestemming.