Eiland Ibiza             IBIZA informatie en weetjes!


Duiken op Ibiza

Er zijn ontelbaar veel redenen om Ibiza te bezoeken. En van die redenen is de mogelijkheid om te duiken in het kristalheldere water rondom het eiland. Op sommige plekken op de zeebodem zijn enkele oude wrakken te vinden. Tussen het duiken door kun je de baaien langs de kustlijn verkennen. Het duiken rondom Ibiza is een prachtige ervaring die je niet zal vergeten.

Bekijk hier alle duikplekken op Ibiza >>

Ibiza heeft verschillende superlocaties om te snorkelen en duiken. Er zijn duikscholen voor alle niveaus op Ibiza. De duik-instructeurs zijn ervaren en enthousiast en er wordt gebruik gemaakt van materialen die aan de hoogste eisen voldoen. Op die manier wordt uw veiligheid onder alle omstandigheden gewaarborgd.

Duiken op Ibiza

Ten westen van Ibiza ligt n van de mooiste duiklocaties van het eiland. Vanaf deze locatie heb je direct toegang tot het Zee natuurreservaat van Cala dHort en een aantal kleine eilandjes in deze omgeving. Andere prachtige duiklocaties op Ibiza zijn: Playa den Bossa, Cala Llonga en Port des Torrent.

Bekijk hier alle duikplekken op Ibiza >>

Grot-duiken (cave diving) behoort ook tot de mogelijkheden op Ibiza. Dit is mogelijk voor zowel ervaren als beginnende duikers. Tijdens het grot-duiken kun je de grotten onder water bewonderen en kun je zien hoe het in de grotten zoet water regent. Dit is een magische ervaring.
De nodige veiligheidsmaatregelen worden getroffen bij het grot-duiken. Met behulp van touwen en lampen zorgt met er voor dat de weg terug naar buiten te vinden is.

Goed om te weten is dat de duikscholen streng gecontroleerd worden om er voor te zorgen dat de onderwaterwereld in de riffen en grotten van de wateren van Ibiza, intact blijven in plaats van dat ze door onwetende of baldadige duikers vernield worden.

Bekijk hier de duikplekken op Ibiza >>

Een prachtige plek om te verkennen en om met de vissen te zwemmen, zijn de riffen rond het eiland. Die mogelijkheid is er als je kiest voor een duikexcursie in de wateren rond Ibiza. 

2013 eilandibiza.nl. Niets van deze website mag gekopieerd worden zonder schriftelijke toestemming.