Eiland Ibiza             IBIZA informatie en weetjes!


Bezienswaardigheden Ibiza

Party-eiland Ibiza, het eiland waar alles mogelijk is, staat international bekend om het uitgaansleven, de wellness cultuur en de aantrekkingskracht op de internationale jetset. Ibiza heeft veel te bieden, voor ieder type vakantieganger wat wils.

Bekijk hier alle bezienswaardigheden op Ibiza >>

Op Ibiza zijn de prijzen ten opzichte van andere Spaanse bestemmingen relatief hoog. Dit schrikt mensen nog wel eens af. Op Ibiza een villa huren kost meer dan aan de Costa Blanka. Daarnaast betaal je voor de exclusieve feesten in de hippe clubs van Ibiza al een fikse entreeprijs. Ook de drankjes in deze clubs zijn niet goedkoop.

Het feit dat er toch nog vele toeristen naar Ibiza komen, geeft aan dat het eiland zeker de moeite waard is. Het heeft veel bezienswaardigheden waar je tijdens je vakantie van kunt genieten. Hieronder volgt de top 10 bezienswaardigheden op Ibiza met een korte omschrijving:

De 10 tien bezienswaardigheden op Ibiza:

1. Ibiza Stad
De hoofdstad van Ibiza met vele winkels, boetiekjes, barretjes, restaurants en de haven ‘La Marina’. ‘s Nachts kun je er uitgaan in de beste clubs.

Bekijk hier alle bezienswaardigheden op Ibiza >>

2. Sant Antony de Portmany
Het ei van Columbus is in deze stad te vinden. Dit monument is te vinden in de haven van de stad. Vroeger was deze stad niet meer dan een klein vissersdorpje, maar tegenwoordig is het vooral bekend om het ideale uitzicht op de zonsondergang. Vooral bij Cafe del Mar is dit goed te bewonderen.

3. Uitgaansleven
Bekende clubs op Ibiza, waar wereldberoemde dj’s en artiesten optreden, zijn o.a. Pacha, Privilege en Amnesia. Uit alle delen van de wereld komen mensen speciaal voor deze clubs en de feesten naar Ibiza. DJ Tiësto en Armin van Buuren zijn regelmatig in de clubs op Ibiza te vinden.

4. Stranden
Ibiza heeft 18 kilometer en kust en dus voldoende en verschillende stranden, variërend van rustig tot druk of zelfs zeer druk. Van de stranden in Ibiza stad, San José, San Antonio, San Juan en Santa Eulalia wordt jaarlijks het zand verschoond.

5. Sant Joseph de sa Talaia
Dit is de meest zuidelijke plaats op Ibiza en vanaf hier heb je een schitterend uitzicht op Formentera. Vlak voor de kust liggen de twee kleine eilandjes Es Vedra en Es Vedranell. Wendy van Dijk en Erland Galjaard hebben hun dochter naar één van deze eilandjes vernoemd (Lizzy Vedra).

6. Platja d’en Bossa
Het strand van Ibiza is vanwege de zandbodem en het geleidelijk aflopen van het water, zeer geschikt voor kinderen. Vanaf dit strand kun je een wandeling maken naar de uitkijktoren.

7. Santa Elària des Ria
In deze stad, die vernoemd is naar de enige rivier in Ibiza, worden twee grote hippiemarkten gehouden: Punta Arabi in Es Canar en Las Dalias in de buurt van Sant Carles. Verder zijn er in deze stad o.a. een golfbaan, jachthaven, boulevard met strand, heel veel watersporten en een aantal historische bezienswaardigheden, waaronder verdedigingstorens, te vinden.

8. Dalt Vila
Deze oude stadskern van Ibiza heeft historische muren die gedeeltelijk uitgegraven zijn. Ze dateren uit de 16e eeuw. Op de top van Dalt Vila ligt de kathedraal Santa Maria d’Eivissa. Deze is in de 14e eeuw gebouwd en steekt statig boven de stad Ibiza uit.

9. Platja d’es Cavallet
Een naakstrand dat vooral populair is in de gay scene. Er heerst een homo vriendelijke en tolerante sfeer. Zowel toeristen als locals vertoeven graag op dit strand.

Bekijk hier meer bezienswaardigheden op Ibiza >>

10. Formentera
Mocht je de drukte op Ibiza even zat zijn, dan is oversteken naar Formentera een prima optie. Met de ferry ben je er in ongeveer 30 minuten. Formentera heeft prachtige, rustige, witte stranden (kijk voor meer informative onder het kopje ‘Formentera’).
  

© 2013 eilandibiza.nl. Niets van deze website mag gekopieerd worden zonder schriftelijke toestemming.