Eiland Ibiza             IBIZA informatie en weetjes!


Airport Ibiza / Vliegveld Ibiza

Op de luchthaven van Ibiza (in het Spaans Aeropuerto de Ibiza) is het in het hoogseizoen het drukste. De luchthaven ligt 7 km ten zuidwesten van Ibiza-stad (Eivissa). Het vliegveld is niet zo groot en daardoor heel overzichtelijk.

Lees meer over het vliegveld van Ibiza >>

Het is van alle gemakken voorzien voor de vele toeristen die jaarlijks van en naar het eiland vliegen. Ook toeristen die het eiland Formentera als bestemming hebben, komen eerst aan op de luchthaven van Ibiza. Daarna kunnen ze per boot naar Formentera.

Tijdens de Spaanse burgeroorlog werd het vliegveld op Ibiza voor tijdelijk militair gebruik opgericht. Het vliegveld werd echter in gebruik gehouden en bleef later bestaan als nood-luchthaven. In 1949 vond de eerste toeristische vlucht plaats en in 1951 werd de luchthaven gesloten.
Doordat het aantal toeristen op Ibiza in de jaren na 1951 steeg, werd duidelijk dat Ibiza toch zeer dringend een luchthaven nodig had.

Lees meer over het vliegveld van Ibiza >>

Deze werd aangepast en gemoderniseerd voor zowel inkomende als vertrekkende vliegtuigen en voor passagiersvluchten van en naar Ibiza.

Airport Ibiza

Een positief gevolg van de gemoderniseerde luchthaven van Ibiza, is dat het werkgelegenheid biedt voor de lokale Spaanse bevolking. Op het vliegveld vind je winkels, reisbureaus, luchtvaartmaatschappijen en verschillende soorten diensten waaronder gidsen, autoverhuur, chauffeurs en busmaatschappijen.

Diensten in de aankomsthal van de luchthaven van Ibiza:
- Een informatiebalie;
- Passagiersvervoerdienst kantoor;
- Verloren eigendommen faciliteit;
- Eerste hulp faciliteit;
- Apotheek, reisbureaus, touroperators etc.

Lees meer over het vliegveld van Ibiza >>

Goed om te weten is dat het vliegveld van Ibiza gemakkelijk bereikbaar is voor gehandicapte passagiers. Behalve liften (met digitale nummering in Braille), gedifferentieerde oppervlakken op alle trottoirs binnen de locatie, aangepaste toiletten en telefoons, zijn er er ook voorzieningen als invaliden parkeerplaatsen en speciale taxiís. 

© 2013 eilandibiza.nl. Niets van deze website mag gekopieerd worden zonder schriftelijke toestemming.